Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezért ne csak újév első napján együnk lencsét

Hiszen egészséges, csupa-csupa jótékony hatással bír!
2017. January 2.

Újévkor országos hagyománynak számít a lencsefőzés, hiszen a babona szerint, aki sokat eszik belőle, sok pénze lesz az elkövetkezendő évben. Azután szépen eltűnik a süllyesztőben ez a szuper zöldség, egészen a következő évig. Azonban érdemes volna többet enni belőle, hiszen amellett, hogy nagyon egészséges, csupa-csupa jótékony hatással bír a szervezetünket illetően.

Ha a vitamintartalmát nézzük: van benne A és többféle B vitamin, kalcium, magnézium, cink és vas is található benne bőven. Emellett fehérjetartalma sem elhanyagolható (kb.28%), tehát másfélszer annyi van benne, mint ugyanakkora mennyiségű marhahúsban. Rostokban is gazdag, így segíti az emésztőrendszerünk megfelelő működését.

Magas a szénhidráttartalma, de ez senkit se rémisszen meg, hiszen lassan felszívódó szénhidrátról van szó, így a diétázók is bátran ehetik. A testünk működésére is jó hatással van. Javítja a májfunkciót, jót tesz a szemünknek, segít stabilizálni a vérnyomást, védi a szívet és az érrendszerünket. A nőknek és férfiaknak is egyaránt ajánlott a gyakoribb fogyasztása, míg a nőknél terhesség idején támogatja a magzat fejlődését, addig a férfiaknál fokozza a termékenységet.

Ha szeretnétek valami merőben új lencsés étel készíteni, próbáljátok ki a lencseburger receptemet, ami szuper laktató és nagyon finom.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!