Ezért együnk rendszeresen mandulát
Számtalan előnye van a mandulának (hajra, bőrre, egészségre pozitív hatással bír), melyek közül most 12-t mutatunk. Fogyaszd napi rendszerességgel, de lehetőleg nyersen, így biztos lehetsz benne, hogy nem kezelték semmilyen kemikáliával.
Csökkenti a vércukorszintet, így például a 2-es típusú cukorbetegséggel élők szervezetében segíti a glükózszabályozást. Mérsékli az általános étvágyat is.
Vizsgálatok kimutatták, hogy a rendszeres mandulafogyasztás csökkenti a gyomorégést.
Egy 65 cukorbeteg ember részvételével zajlott kutatás bebizonyította, hogy a diófélék (pl.:mandula) rendszeres fogyasztása hatékonyan javítja az inzulinérzékenységet, csökkenti a koleszterin szintet.
Segít megszabadulni a kilóktól! Tanulmányok igazolják, hogy a mandula fogyasztása segít a súlyvesztésben, illetve a tartós fogyásban. Potenciális szerepet játszhat a kóros elhízás megfékezésében.
Sok diófélével ellentétben lúgosító hatású, így segít a szervezet sav-bázis egyensúlyának beállításában.
Gazdag magnéziumforrás, mely ásvány például az anyagcsere megfelelő működéséért felelős, hiány rengeteg káros hatást eredményezhet (szív- és érrendszeri betegségek, pajzsmirigy megbetegedése, gyomor és bél bántalmai).
A mandula egésze fenolos tulajdonságai miatt remek antioxidáns, megfogja a szabad gyököket.
Remek kalcium- és foszforforrás, így erősítik a csontokat és a fogazatot.
Egyes diófélék (földimogyoró, dió, mandula) nagy mennyiségben való fogyasztása megóvják a szervezetet bizonyos típusú daganatos megbetegedésektől, pl. a mellráktól.
Megóvja az agyat az időskori memóriazavartól és a neurodegeneratív megbetegedésektől, kérleltetik a korral járó kognitív diszfunkciókat és az amnézia kialakulását.
Tele van E-vitaminnal. Ez az erőteljes antioxidáns kiküszöböli a szabad gyököket, segít regenerálni a bőrt.
A mandula zsírszegény és egyszeresen telített zsírsavakat tartalmaz, így rengeteg szív-és érrendszeri betegség kialakulásának kockázatát csökkenti.
forrás: undergroundhealth.com