Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Ez az étkezési stílus segít júniusban, hogy energikus legyél - a csillagjegyed alapján

2022. June 5.

Szó sincs arról, hogy korlátoznánk magunkat, ha a horoszkópot is figyelembe vesszük  a kora nyári étrendünk megtervezésekor. Sőt, épp ellenkezőleg: új színt vihetünk a táplálkozásba, miközben valódi természetünkkel is (még nagyobb) összhangba kerülhetünk. 

A Víz-jegyek (Rák, Skorpió és Halak) óriási szükségük van a főtt és nyers ételek egyensúlyára, hogy egészségesek maradjanak. Igen, fontos a főtt étel, de a friss, nyers zöldségek garantáltan segítenek abban, hogy fitt legyél. Próbálj ki idén nyáron olyan zöldségeket is, amelyektől korábban idegenkedtél. 

A Föld-jegyek (Bak, Bika és Szűz) jól bírják a mostanában egyre elterjedtebbé váló nyers étkezést, de kerülniük kell azokat a nehéz ételeket, amelyekre általában vágynak.

A Levegő-jegyek képviselőinek (Ikrek, Mérleg és Vízöntő) mindenképpen főtt ételekre van szükségük ahhoz, hogy földön maradjanak. Minél több szín található egy Levegő jegyű étrendjében, annál jobb. Szerencsére ezt a sokszínűséget épp nyáron a legkönnyebb megvalósítani, 

A Tűz-jegyűeknek (Oroszlán, Kos és Nyilas) viszonylag sok szénhidrátra és sovány fehérjékre van szükségük, mivel rendszerint igen gyors az anyagcseréjüknek, és – tekintve, hogy általában pörgős életet élnek – rengeteg energia szükségeltetik a munkájukhoz.

Ez a 3 csillagjegy a legjobb a konyhában

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!