Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Ettől a hozzávalótól lesz lágy és tökéletes a házi készítésű fagylalt

Olyan könnyen kanalazható..
2017. June 25.

Kész a fagyink, finom lett és hűsítő, mégsem tudunk kikanalazni belőle egy Instagramon is jól mutató, szép, kerek gombócot. David Lebovitz nagykönyvével, a The Perfect Scoop-pal viszont a segítségünkre siet. Egy csepp erősítés kell csak: legyen kéznél alkohol.

Miért kell alkoholt adni a házi készítésű fagylaltunkhoz?

Lebovitz könyvében leírja, hogy már néhány csepp alkohol lágyítja a fagylaltunk textúráját, hiszen az alkohol nem fagy meg. Azt javasolja, már keverés előtt öntsük hozzá a szeszt az alapanyagokhoz. Az alkohol meggátolja a jégkristályok összetapadását, így egy sokkal lágyabb, könnyebben kikanalazható fagylaltot kapunk.

Fontos figyelnünk arra, hogy tényleg csak egy kevés alkoholt öntsünk az alapanyagokhoz, ellenkező esetben a fagylaltunk egyáltalán nem áll össze, és inkább turmix lesz a végeredmény. Lebovitz 3 evőkanál alkoholt javasol 1 liter fagylalthoz, és hangsúlyozza, hogy még keverés előtt adjuk a többi alapanyaghoz.

Nem kell amiatt aggódni, hogy az alkohol módosít a fagylaltunk ízén: választhatunk semleges ízűt is, például vodkát. Vanília és csokialapú fagylaltokba a szakértő a whisky-t ajánlja, ez diós, karamellizált aromát ad a keveréknek. Gyümölcsösekhez (pl.: eperfagyiba) pedig a gin passzol, vagy egy gyümölcsös ízesítésű szesz a még gyümölcsösebb ízélményért.

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!