Elrontani a fagyasztott pizzát? Valószínűleg te is megteszed pedig!
2022. April 4.Nincs is egyszerűbb és gyorsabb dolog annál, mint amikor egy mozgalmas nap után nem akarsz hosszan maratni, a konyhában, ezért inkább bedobsz a sütőbe egy fagyasztott pizzát. pedig ezt a pofonegyszerűen tűnő műveletet is sokan elrontják…
Íme, a leggyakoribb hibák, amelyeket talán te is elkövetsz:
Nem igazítod meg és rendezed el a feltétet.
Miután a műanyag csomagolóanyagot eltávolítod, a feltét valószínűleg kissé szétcsúszott, itt-ott a celofánba ragadt. Ha most szánsz rá egy kis időt, hogy mindent visszarendezz a helyére, már csak a pizzatésztát, némi sajtot mega paradicsomos alapot érint a késed a későbbi felszeleteléskor – sokkal jobban fog kinézni az egész.
Túl alacsony hőfokon sütöd a pizzát.
A legtöbb pizza csomagolásán 150 vagy 180 fokot írnak, ez azonban a pizzaguruk szerint igen kevés. A valódi pizzériákban persze kemencében sül a pizzatészta, aminek a hőmérsékletét a leginkább egy 260-280 fokos sütővel tudod megközelíteni. Igaz, így elég 8 percig sütni a gyorsfagyasztott terméket hiába van 12-15 perc írva a dobozára.
Nem fagyasztott igazi? Rendeljünk egy pizzát? Inkább süssük meg mi!
Túl hamar vágod fel a pizzát, miután megsült.
Persze, hogy hamar nekiesel, hiszen azért nem borjúcombot sütöttél, mert az ájulás határán vagy az éhségtől és alig állsz a lábadon a fáradtságtól. A profik szerint azonban ahhoz, hogy a saját megfelelő állagú legyen, nagyjából három perc kell a frissen sült pizzának szobahőmérsékleten. Ha túl hamar vágod fel a pizzát, akkor mellesleg az is előfordulhat, hogy az olaj eláztatja a feltétet, tovább rontva ezzel a termék minőségét.
Rosszkor javítod fel a pizzát egy kis extra sajttal.
Érthető, hogy még több sajtot akarsz, de nem mindegy, mikor pakolod azt a pizzára. Ez persze attól is függ, milyen sajtot használsz. A legtöbb fajtát a sütési folyamat felénél érdemes a pizzára szórni, de ha például csak cheddar van otthon, azt elég utolsó két percben is bevetni.
Nem készíted elő megfelelően a plusz zöldségeket.
A többség pakol a fagyasztott pizzára ezt-azt, ami teljesen érthető, sokan azonban azt hiszik, elég a nyers gombát nyolc-tíz percre a sütőbe tenni. A szakik szerint ez öreg hiba: a legjobb, ha az extra, friss feltétet előkészíted (például megpácolod egy kis olajban), mielőtt az a fagyasztott pizza tetejére kerül.
Forrás: Mashed.com