Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Éjjeliszekrény – hasznos bútordarab, nem csupán hálószobákba

2021. December 22.

Az éjjeliszekrény elengedhetetlen darabja minden hálónak. Erre helyezzük a lámpát, az ébresztőórát, a családi fényképeket és egyéb fontos csecsebecséket, amikre szükségünk lehet az éjszaka folyamán. Számtalan konstrukcióval találkozhatunk a piacon, ám nem csupán a hálószobánk felszereltségének lehet része ez a bútordarab.

 

Modern felszereltség a nappaliba

A huszonegyedik századi lakberendezés erős reformhatást gyakorolt a régi jól bevett rutinra. Használati tárgyaink és lakásunk felosztása is teljesen új megvilágításba került. Elég csak a már standardnak számító amerikai konyhákra gondolni, ahol a főzőfülke, az étkező és a nappali egy légtérben foglal helyet. A bútoraink formája és anyagai sokat változtak és változnak is a gyártási folyamatok és a dizájn fejlődésével. Egy éjjeliszekrény a régi időkben csupán a háló darabja volt, ám az új konstrukciói kinőttek ebből a szerepkörből. Egészen letisztult, modern darabokat találhatunk a piaci kínálatban. Sőt, még extrém, futurisztikus kivitelezésűeket is. Ezek kiváló díszítőelmei lehetnek egy modern nappalinak. Helyezhetünk rájuk virágot, kisebb szobrokat vagy egyéb dísztárgyakat. Tárolhatunk bennük könyveket és egyéb iratokat. Rég értelmét vesztette a felhasználási lehetőségek kötött felfogása, hiszen ezek az éjjeliszekrények már teljesen más esztétikummal rendelkeznek. Különösen hasznosak az olyan kisebb méretű lakások nappalijába, ahol egy nagyobb könyvespolc nem férne el.

 

Irodabútor újragondolva

Mikor az irodai bútorra gondolunk általában egy pár megszokott darabra asszociálunk: íróasztal, székek, esetleg egy nagyobb szekrény a különféle aktáknak és iratoknak. Nem minden iroda olyan nagy viszont, ahol az utóbbi darab kényelmesen elférne. A mai időkben sokan lesznek magánvállalkozók, akik otthon rendeznek be irodát. A home office pedig már kultikus kifejezéssé vált a járványhelyzet alatt. Talán te is abban a helyzetben találtad magad, hogy legfeljebb „irodasarkot” tarthatsz fent a lakásban. Berakjuk az íróasztalt a sarokba a számítógéppel, és kész is az új „irodánk”. Ám ez mégsem kielégítő, a papírokat tárolnunk kell rendszerezve valahol, a személyes holminkkal összekeverni a számlákat pedig nem nyerő ötlet. Az íróasztal tárolókapacitása véges. Itt jön a képe az éjjeliszekrények fogalma. Számtalan olyan esztétikus darabot találhatunk, amelyek bár kis helyet foglalnak, rengeteg fiókjuk és rekeszük van. Bőségesen elférnek bennük a papírok, minden fontosabb irat. Az összes mappát, irodai bélyegzőt és írószert tárolhatjuk bennük. Emellett a lakásba toppanva senki nem is fogja gondolni, hogy épp egy éjjeliszekrényt lát. Mint mondtuk, az új konstrukciók jó pár darabja tökéletesen megállja a helyét az esztétikum szempontjából szinte bárhol. Nem csupán egy praktikus és olcsó megoldást kaphatunk így hát otthoni irodánk berendezéséhez, de egy nagyon mutatósat is. A világ változik, és azok a legsikeresebbek, akik képesek tartani a lépést ezzel. Ehhez mérten kell a bútorok tekintetében is tervezni.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!