Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A modern nő nemcsak a tűzhely, de a vízforraló őrzője is, feltéve, hogy egy szép példány birtokosa. A hiánypótló darabot 1922-ben Angliában találták fel, elsőként a Bulpitt & Sons, majd a 30-as évektől a General Electric is ráállt a gyártásra.

Azok a csodálatos vízforralók

A modern nő nemcsak a tűzhely, de a vízforraló őrzője is, feltéve, hogy egy szép példány birtokosa. A hiánypótló darabot 1922-ben Angliában találták fel, elsőként a Bulpitt & Sons, majd a 30-as évektől a General Electric is ráállt a gyártásra.
2015. November 6.

Logikus, hogy egy teaivó nemzetben fogalmazódik meg elsők között az igény egy korszerű vízforralóra, amit nemcsak feltaláltak, de az ötvenes évektől designtörténelmet is írtak vele. A víz forrását sípoló hanggal jelző, izgága kannafedőket felváltotta a világ első automatikus vízforralója a K2, amit Rusel Hobbs 1959-ben dobott piacra. Elődje a K1 is híres volt a maga nemében, de az még nem volt önműködő. A hetvenes évek végéig a K2 lett a legkelendőbb konyhagép a szigetországban, akkoriban hét fontba került, ma egy gyűjtő megad érte kétszázat is.

Az ufóknak is tetszenevizforralo_3

Ha már van az embernek kétszáz fontja, másképp is dönthet, például választhatja a Bugatti szuper modern és szuper áramvonalas vízforralóját. A 30-as évek óta luxuskategóriás konyhai eszközöket is gyártó cég Vera Kettle márkanevű darabja energiatakarékos, digitális kijelzővel van ellátva, számos biztonsági funkcióval, garanciával, és színválasztékkal is célozza a vevőket, futurisztikus formavilága mellett.

Olyan, mint régen

vizforralo_5

Az anyaghasználat ma már a vízforralók tekintetében sem lehet akadály, különböző fémek, műanyagok, sőt vissza a gyökerekhez-alapon maga porcelán is népszerű anyaga az elektromos konyhai vízforralóknak. A porcelán teáskannákat idéző darabok egyesítik a teáskanna hangulatát és a vízmelegítési funkciót, ezekben akár szervírozhatjuk is a teát, dekorációként is megállja a helyét. A Sencor például számos mintázattal készíti hangulatos darabjait.

Modern és játékosvizforralo_6

Az Alessi példányai az olasz designt dicsőítik, a Michael Graves tervező által jegyzett Electric Bird a játékos kedvű háziasszonyokat és családanyákat célozza meg. Ez is egy elterjedt kannaforma minden elvárható funkcióval, amit a korszerű anyaghasználat, a vidám színek és a kedves, történetesen madárkás díszítés tesz igazán szerethetővé.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!