Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Aki még nem jártas a meal prep-ben, az most jól figyeljen

Az első lépés az előre főzéshez

Aki még nem jártas a meal prep-ben, az most jól figyeljen
2018. January 22.

Célszerű előre megtervezni, elkészíteni az ebédet/vacsorát, hogy ne egy húzós munkanap után kelljen nekiállni. Fontos viszont, hogy minden nap együnk főtt ételt, melyet érdemes otthonról vinni. Ezzel elkerüljük a túlköltekezést a menzán, az étteremben, és a futtában felkapott egészségtelen gyorskaját.

Az ételek tervezésének első lépése már jóval az elkészítés előtt lezajlik. Ez a lépés segít abban, hogy eldöntsük, miket kell beszereznünk ahhoz, hogy gyorsan és okosan készítsük el az ételeket az elkövetkező napokra.

Nézzük át a kamrát!

Mielőtt recepteket választunk, lessük meg, mik bújnak meg a polcokon, a fagyasztóban, a spájzban. Ha könnyebb, készítsünk listát. Könnyebb abból alkotni valamit, ami már alapból készleten van; célszerű azokat az alapanyagokat előnyben részesíteni, melyek szavatossági ideje hamarosan lejár.

A gyümölcsökből saláta, szósz, vagy leves készülhet; a zöldségekből tészta, leves, köret. A mirelit ételeket se felejtsük ki – nem túl egészségesek, de nagy segítséget nyújtanak. Ha tudjuk, mi az, ami alapból rendelkezésünkre áll, könnyebb recepteket nézegetnünk, és azokhoz összeszedni, milyen alapanyag hiányzik még.

Ezzel kevesebbet költünk, kevesebb felesleges élelmiszert vásárolunk, és kevesebb étel megy a szemétbe – mert már lejárt, csak elfeledkeztünk róla. Érdemes állandó listát vezetni arról, miket vásároltunk, és azoknak mikori a lejárati idejük. Ezt felvihetjük egy lapra, melyet ragasszunk a kamra ajtajára. Így még könnyebbé tesszük az első lépést.

forrás: The Kitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hűtőbe kell-e rakni a tojásokat?

Hűtőbe kell-e rakni a tojásokat?

Meglepő tények a témában
Ezért ne állva tároljuk a boros palackot

Ezért ne állva tároljuk a boros palackot

Ugyanis több kárt is okozhat

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!