Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Az egyszarvúak titkai – letarolták a világot az unikornis formájú torták

2019. June 10.

Az elmúlt években terjedő unikornis láz miatt biztosak vagyunk benne, hogy senkinek sem kell bemutatni ezeket az aranyos képzeletbeli állatkákat. És bár nem olyan régen kaptuk fel őket ismét, valójában nem új keletűek: már az ókori görög irodalmi művekben is szerepeltek, sőt a Biblia szintén említést tett róluk. Pár éve viszont szabályosan meghódították a világot, és szinte letarolták a kereskedelmi forgalomban addig népszerű figurákat. Felkerültek a boltok polcaira – és nem csak plüss állatok formájában –, aki kedvet kap, vásárolhat magának unikornisos ruhákat, pirítós készítőt, kávéitalt, telefontokot és szülinapi tortát is. Ezt látva egy kérdés fogalmazódott meg bennünk: ki indította el ezt az őrületet, és vajon meddig tart még?

 

Állítólag egy kanadai cukrászda a ludas

Ha minden igaz, Jenna Hutchinson, a winnipegi Jenna Rae Cakes társtulajdonosa fogott bele elsőként a nagy műgonddal dekorált unikornisos torták készítésébe. A legelső darabot 2016-ban rendelték tőle egy kislány szülinapi zsúrjára. Jenna mit sem sejtve kiposztolta a sütit az Instagramjára, a többi pedig már történelem. Az unikornisok megkezdték világhódító útjukat.

 

A Google legtöbbet keresett kifejezése 2018-ban…dobpergés…

Honnan lehet tuti biztosan megtudni, hogy mi foglalkoztatja az embereket? A válasz rém egyszerű: csak nézzük meg, hogy milyen kifejezésekre keresnek rá az interneten. 2018-ban a Google amerikai keresési eredményei szerint a Fortnite, a Bitcoin, a Black Panther és a brit királyi esküvő mellet az unikornis tortákra voltak a legtöbben kíváncsiak.

 

A nem egészen sikerült tortákat pont annyira szeretjük nézegetni

A tökéletes unikornisos torta elkészítése nem annyira egyszerű feladat, ennek ellenére sokan próbálkoznak meg a feladattal, mondanunk sem kell, több-kevesebb sikerrel. Utóbbi torták gyűjtőhelye a #UnicornCakeFails hashtag alatt található, és természetesen elképesztően kedvelt keresési opció lett. Nem csoda, a bumfordi unikornisok ugyanannyira mókásak – vagy még jobban –, mint a tökéletesre sikeredett torták.

 

A hírességek gyerekei is imádják

Sokkal egyszerűbb ismertségre szert tenni, ha a celebek is látnak bennünk fantáziát. Jól tudják ezt az unikornisok. Tori Spelling, Sarah Michelle Gellar és Kim Kardashian West csak néhány a rengeteg celebanyuka közül, akik ilyen tortával lepték meg gyermeküket és rajongóikat.

 

Nem csak bonyolult, hanem eszközigényes is

Mielőtt kirohannánk a konyhába megalkotni a saját unikornisunkat, jó, ha tudjuk, hogy komoly feladatra vállalkozunk. A legtöbb recept több órás elkészítési időt ír, a hagyományos sütis eszköztárunk pedig valószínűleg hiányosnak fog bizonyulni a munkához. Gondoljunk csak a pofira vagy arra a bizonyos aranyszínű szarvra.

A reneszánsz idején az unikornisok szarvát minden betegséget azonnal meggyógyító „csodaszernek” hitték. Eláruljuk, hogy a tortának is ez a legbonyolultabb része. Elkészítésekor minden a felhasználandó fondant megfelelő állagán múlik. Figyelni kell arra, hogy a szarv mérete arányos legyen a torta méretével, és elég időt kell hagyni a száradásra is, csak ezután jöhet a festés.

 

A dagi unikornisok éppen olyan kedveltek

Ha valami még cukibbat szeretnénk, akkor a dagi unikornisos tortákat pont nekünk találták ki. Vigyorognak vagy éppen a torta tetején szunyókálnak, lehet őket nem szeretni?

 

És mi lesz a következő őrület?

Az unikornisos torták töretlen népszerűségnek örvendenek, ennek ellenére már több elmélet napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy melyik lesz a következő tortává alakítható divatállat. Két trónkövetelő bukkant fel eddig: a láma és a lajhár. Egyértelmű győztest még nem hirdethetünk közöttük, egyelőre harcolnak a fondattal bevont trónért, amelyről az unikornisokat még nem sikerült letaszítaniuk.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Luxus mesetorták

Luxus mesetorták

A moszkvai Tortik Annushka cukrászdában egész más szinten folyik a tortadíszítés.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!