Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Itt a megoldás sokak „égető problémájára”: végre színek szerint is vásárolhatunk gumimacikat

2019. September 12.

Igen-igen, a címben iróniát rejtettünk el. De valljuk be, legtöbbünkkel már megesett, hogy egy vidám baráti beszélgetésen szóba kerültek a gumimacik. Vagyis egészen pontosan az, hogy kinek melyik szín – azaz íz – a kedvence. (Jelen sorok írója a zöldet kedveli legjobban, és általában olyan zacskókkal szokott találkozni, amelyekbe igencsak fukarul került zöld kismackó.)

Eddig csak ömlesztve lehetett megvásárolni a különböző színű és ízű macikat, de úgy tűnik, a helyzet ezután változni fog. A Haribo igazán fogyasztóbarát lépést tett: színenként csomagolva is árusítani kezdte a gumimacikat. És ha nem ugrana be hirtelen, hogy milyen választék áll rendelkezésre, csak emlékeztetőül jöjjenek az ízek: eper, málna, citrom, narancs, alma és ananász. A kiválogatott gumimacik kicsit drágábbak, mint a vegyesen zacskóba került társaik, Németországban – a gyártó webshopjában feltüntetett ár szerint – 100 gramm egyszínű medve 65 centbe kerül, amíg a vegyes mackók 100 grammjáért csupán 48 centet kell kiperkálniuk az édességkedvelőknek. 

És még egy érdekesség azoknak, akik a színek és ízek kavalkádja után az elnevezésen is elgondolkoztak: segítségül először annyit árulunk el, hogy egy Johann Riegel nevű úriember alapította a céget Bonn városában. Megvan a megfejtés? A Johann becézett formája a Hans, tehát HAns RIegel Bonn, azaz HA-RI-BO. 

 

Forrás: Berliner Morgenpost

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!