Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Apró tippek az egészségesebb étrendért

2020. October 5.

Gyökeresen megváltoztatni az étrendünket és életmódunkat nagy kihívást jelent, és nem is mindenkinek áll módjában. Sokan szeretnének viszont egészségesebben étkezni és élni. Számukra gyűjtöttünk össze egy csokor hasznos, könnyen megvalósítható ötletet. 

 

Salátacsészék

Az egyik legegyszerűbb módja a szénhidrátfogyasztás csökkentésének, ha a tortillát vagy a kenyérféléket a szendvics jellegű ételeknél salátára cseréljük. Vegyük a kedvenc tortilla töltelékünket, csak ne tortillalapba, hanem salátalevelekbe tekerjük! A szívsaláta leveleiből pedig klassz csészék lehetnek, amelyekbe kedvünkre kanalazhatunk például joghurtos csirkesalátát. 

 

Karfiolrizs

Ha a rizst karfiolra cseréljük, rögtön kevesebb kalóriát és szénhidrátot viszünk be szervezetünkbe. Csak daraboljunk fel egy megtisztított karfiolt, majd törjük össze késes aprítóban. Az így készült „rizst” mikrózzuk 3 percig, majd simítsuk tepsibe, spricceljünk rá kevés olajat, és pirítsuk meg a sütőben. Kevés olajon, serpenyőben is megpiríthatjuk. 

 

Banánfagyi egyetlen hozzávalóból

A lefagyasztott banánokat tegyük egy erősebb aprítóba, majd törjük pépesre. Az így készült fagyiban nincs hozzáadott cukor, és két gombócnyiban kevesebb mint 100 kalória van.

 

Uborka „blini”

Egy karika friss kígyóuborkára kenjünk krémsajtot, majd tegyünk füstölt lazacot a tetejére. Mutatós partifalat és egészséges is, hiszen sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a liszttel készült eredeti verzió. 

 

Cukkinispagetti

Ha cukkinicsíkokkal helyettesítjük a kifőtt tésztát, jócskán faragunk a kalóriákból. Mehet rá a kedvenc húsos vagy zöldséges tésztaszószunk! 

 

Mandulát a salátára

Egy kis maréknyi mandula a salátán nemcsak finom, ropogós elem, hanem fehérjékkel, fontos zsírsavakkal és rostokkal, illetve tisztességes mennyiségű magnéziummal, káliummal és vassal gazdagítja az ételt. 

 

Görög joghurt

Az alacsony zsírtartalmú görög joghurtban több a fehérje, mint a hagyományosban, plusz krémesebb, sűrűbb az állaga, ami még finomabbá is teszi. 

 

Forrás: love Food

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!