Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Pintér Árpád/Pixeltaster

A Sörszövetség karácsonyra különleges ünnepi ételekkel készült

Magyar gyártású prémium sörök teszik ellenállhatatlanná a recepteket.
2019. december 4.

Adventi rendezvényén a Magyar Sörgyártók Szövetsége a 2019-es trendek mellett olyan különleges étel-sör párosításokat mutatott be, amelyek új színt visznek az ünnepi szezon menüibe.

 Lezajlott a Magyar Sörgyártók Szövetségének adventi estje, az esemény egyben a téli sörszezon kezdetét is jelzi. Az advent, az összetartozás és a tűz melege ihlette azokat az ételkompozíciókat, amelyeket bemutattak az esten. Ezek a nem mindennapi fogások a megfelelő prémium sörrel párosítva különleges gasztronómiai élményeket kínálhatnak az ünnepek alatt azoknak, akik szeretnének valami újat kipróbálni. „A Magyar Sörgyártók Szövetsége amellett, hogy a felelős sörfogyasztást kívánja tudatosítani, a magyar gyártású prémiumsörre, mint a gasztronómia fontos elemére is fel kívánja hívni a figyelmet” – mondta dr. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója. A Sörszövetség a bemutatott ételek elkészítéséhez mesterfogásokat is elárult, hogy a receptek az ünnepi asztalra bárki által elkészíthetőek legyenek. A Sörszövetség receptjeiből szemezgettünk.

 

Zöld pesztós sajtkrém mártogatós

Jó minőségű tejszínes krémsajtot keverjünk el zöld pesztóval és olívaolajjal. Tálaljuk poharakba grissinivel vagy bagettel, valamint zöldséghasábokkal. Langyosan és hidegen is tökéletes előétel.

Mit igyunk hozzá?
Klasszikus cseh stílusú malátás és nemeskomlós pilzenit.

Extra tipp:
A roppanós friss zöldségek helyett tálalhatjuk sült zöldségekkel is, például bébicukkinivel vagy bébirépával.

Fotó: Pintér Árpád/Pixeltaster

 

Türingiai borjúkolbász

A lényeg, hogy tisztán húsból készült kolbászt válasszunk. A fűszerezéséhez főleg majoránnát használjunk némi lestyánnal és csomborral megbolondítva. Vékony aljú serpenyőben vajon pirítsuk addig, amíg kipirosodik a bőre.

Velencei almamustár
Az almát egészben süssük ízlés szerinti puhaságúra, de úgy, hogy még biztonsággal ketté tudjuk vágni. Sütőben vagy grillen is elkészíthetjük. Magos dijoni mustárral és leheletnyi akácmézzel tálaljuk.

Mit igyunk hozzá?
Gyümölcsös illatú, világos belga apátsági sört.

Fotó: Pintér Árpád/Pixeltaster

 

Egyben sütött máj

Ha nem grillen, hanem a konyhai sütőben készítjük, akkor alacsony hőfokon (légkeveréssel 90-100 °C-on), zsírpapíron süssük. Tehetünk a májak mellé kakukkfüvet, fokhagymát, alájuk pedig kicsi kacsazsírt.

Mit igyunk hozzá?
Különleges komlózású vörös ale-t.

Extra tipp:
A borjúmájról ne távolítsuk el a hártyát, mert ez védi meg majd sütés közben a kiszáradástól.

Fotó: Pintér Árpád/Pixeltaster

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Honnan kapta az IPA sör a nevét?

Honnan kapta az IPA sör a nevét?

Már a 19. század óta így hívják
Öt tévhit a sörről

Öt tévhit a sörről

Mennyit tudunk rosszul?

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.