A makadámdió nem a fogyás barátja
Gyakori diéta tipp, hogy az uzsinkat magvakból, gyümölcsökből állítsuk össze. A magok és a diófélék egészséges zsírokban, valamint fehérjében gazdagok, így megfelelő teltségérzetet biztosítanak két étkezés között. Vannak viszont egészségesebb és kevésbé ajánlott magvak.
A pisztáciából például 50 szem, mandulából pedig 23 szem csak 160 kalória, míg a makadámdióból már 10 szem 200 kalóriát ad. Így pont a kalóriasűrűsége miatt nem épp a leginkább diétabarát dióféle. Emellett érdemes azt is megjegyezni, hogy bármely magból könnyű túl sokat fogyasztani – pont azért, mert picik, és észre sem vesszük, hogy már egy csomaggal becsipegettünk.
Minden mag könnyen beépíthető az egészséges étrendbe, de nagyon kell figyelnünk a mértékre. Ha sokat fogyasztunk belőlük, az előnyeiket nem megsokszorozva kapjuk, hanem hátrányokat tapasztalhatunk (pl.: pattanásosodás, túlevés okozta hasfájás).
via: Popsugar