Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
És mi, otthoni szakácsok még ügyesebbek leszünk

7 tuti tipp egy profi séftől

És mi, otthoni szakácsok még ügyesebbek leszünk
2016. október 11.
A legtipikusabb és a leggyakrabban előforduló  otthoni konyhai bakik alapján egy séf állította össze azt a hetes listát, amellyel segít a laikusoknak, hogy még magabiztosabban mozogjanak a konyhában. Íme:
 
1.A citromlé megmenti a túl édes ételeket. 
Ha pedig túl fűszeres lenne, cukor vagy vaj segíthet.
2. A tészta főzését a szószban fejezzük be. 
Ahhoz, hogy a tészta extra ízletes legyen, addig főzzük, amíg kb. 90 százalékban van kész, majd szűrjük le, de tegyünk félre egy csészényit a főzővízből. Egy másik lábosban keverjük össze a tésztát a szósszal, és adjunk hozzá a félretett főzővízből.  
3. Mérj ki minden hozzávalót, mielőtt főzni kezdenél
 Ez nyilvánvalónak tűnhet, ám sokan kihagyják ezt a lépést. Pedig ha mindent előre kimérünk és összeaprítjuk előre pl. a fűszernövényeket, kevésbé stesszesen főzünk majd és a végeredmény is biztos, hogy jobb lesz. 
4. Ne vízzel oltsd el az égő olajat
Mert soha nem fog működni. Kapcsoljuk le gyorsan alatta a hőt és tegyünk az olajra szódabikarbónát, vagy sót. Ha nincs kéznél egyik sem, csak tegyük rá a fedőt. 
5. Mindig éles késsel dolgozzunk
Egy profi acél szakácskést használat előtt szinte mindig megéleznek.
6. Nem kell az ételt állandóan kevergetni
Kivéve akkor, ha az adott recept ezt kifejezetten megköveteli. 
7. Ne próbáljuk meg elkapni a leeső kést
Ezt soha nem lehet elégszer elmondani. Ha elejtjük a kést, csak lépjünk hátra és hagyjuk, hogy leessen. 
 
Forrás: delish.com
 
 
 
 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.