7 tuti tipp egy profi séftől
És mi, otthoni szakácsok még ügyesebbek leszünk
2016. October 11.
A legtipikusabb és a leggyakrabban előforduló otthoni konyhai bakik alapján egy séf állította össze azt a hetes listát, amellyel segít a laikusoknak, hogy még magabiztosabban mozogjanak a konyhában. Íme:
1.A citromlé megmenti a túl édes ételeket.
Ha pedig túl fűszeres lenne, cukor vagy vaj segíthet.
2. A tészta főzését a szószban fejezzük be.
Ahhoz, hogy a tészta extra ízletes legyen, addig főzzük, amíg kb. 90 százalékban van kész, majd szűrjük le, de tegyünk félre egy csészényit a főzővízből. Egy másik lábosban keverjük össze a tésztát a szósszal, és adjunk hozzá a félretett főzővízből.
3. Mérj ki minden hozzávalót, mielőtt főzni kezdenél
Ez nyilvánvalónak tűnhet, ám sokan kihagyják ezt a lépést. Pedig ha mindent előre kimérünk és összeaprítjuk előre pl. a fűszernövényeket, kevésbé stesszesen főzünk majd és a végeredmény is biztos, hogy jobb lesz.
4. Ne vízzel oltsd el az égő olajat
Mert soha nem fog működni. Kapcsoljuk le gyorsan alatta a hőt és tegyünk az olajra szódabikarbónát, vagy sót. Ha nincs kéznél egyik sem, csak tegyük rá a fedőt.
5. Mindig éles késsel dolgozzunk
Egy profi acél szakácskést használat előtt szinte mindig megéleznek.
6. Nem kell az ételt állandóan kevergetni
Kivéve akkor, ha az adott recept ezt kifejezetten megköveteli.
7. Ne próbáljuk meg elkapni a leeső kést
Ezt soha nem lehet elégszer elmondani. Ha elejtjük a kést, csak lépjünk hátra és hagyjuk, hogy leessen.
Forrás: delish.com
Megosztom barátaimmal