5 dolog, mellyel megkönnyítjük a főzést
1.Tervezzük meg az étkezést: Ahogy egy átlag napirendet összerakunk, úgy egy étkezési tervet is írjunk meg. Azokon a napokon, mikor több időnk van vacsorát főzni, jöhetnek az időigényesebb ételek, de amikor se időnk/se kedvünk, akkor a gyors, kb. 30 perces kaják – esetleg a rendelés.
2.Készítsük elő, majd tároljuk adagokban: A hűtő és a légmentesen zárható dobozok a barátaink. Hétvégén, mikor több időnk van, érdemes előkészülni a következő hétre. A köreteket és a húsokat bátran kifőzhetjük pár nappal az elfogyasztásuk előtt is – a hűtőben frissek maradnak. A gyors vacsorához így már kéznél vannak a félkész alapanyagok.
3.Használjuk ki a rendeléses lehetőséget: Nem bűn, ha egy stresszes nap után nincs kedvünk konyhatündér üzemmódban összedobni a vacsorát. Hívjuk fel a kedvenc pizzázónkat, az ázsiai éttermet, a hamburgerest, és várjuk meg, míg az ajtónkhoz hozzák a vacsit. Extra energiabefektetéssel, akár mi magunk is elmehetünk az étteremig, és eltölthetünk ott egy kellemes estét a családunkkal.
4.A bolti félkész ételeket se vessük meg: Nem túl egészséges, ha nagy mennyiségben és gyakran fogyasztunk mirelit ételeket, de egyszer-egyszer nagy könnyebbséget jelentenek. A grillcsirkés is nagy segítség, mikor csak a salimixet kell hozzá megvenni és kész is a finom vacsora.
5.Használjuk ki a konyhai gépek nyújtotta előnyöket: A slow cooker a lassú főzésre tervezett masina, de előnyös lehet, hogy kuktaként főz elő bizonyos ételeket, mialatt mi elkészíthetjük a kevesebb időt igénylő kajákat. Megkérhetjük azt a családtagunkat, aki hamarabb ér haza, hogy dobja be a slow cookerbe az alapanyagokat, nyomja be a gombot, és mire mindenki megérkezik, már kész is a vacsi.
forrás: The Kitchn