4 fogás, amit Norvégiának köszönhetünk
A norvégok voltak ugyanis, akik az elmúlt évtizedekben tökélyre fejlesztették a lazactenyésztést, amivel aztán nagy örömet szereztek a világnak. A lazaccal gyakran együtt jár a citrom és a kapor frissítő ereje is, ami nagyon jól tud jönni egy forró nyári napon. Lássuk hát, mi minden készülhet a lazacból!
Lazacos frittata
Szuper egészséges és laktató reggeli inkább hétvégére. Na nem az elkészítés miatt, hiszen azzal megvagyunk átlagos szintidővel is, inkább az elfogyasztásra hagyjunk több időt. A lazac nem egy kapkodós étel. A kapros, reszelt citromhéjas omlett tökéletesen körbeveszi az elősütött lazac darabkákat.
Lazacos pástétom házi knackebrottal
A lazacos kence igazán gyorsan elkészíthető, akár reggelire, könnyű ebédnek vagy vendégvárónak is kitűnő lehet. A mellé kínált knackebrot pedig maga az egészség: sokmagvas, teljes értékű gabonából, zabpehellyel. Ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Zöldalmás, kapros lazacpástétom
Egy újabb kence lazacból, kaporból és ezúttal zöldalmából, mert ott fenn északon úgy látszik nagyon szeretnek vendégségben mártogatni. Ami az előzőben a zeller volt az itt most a zöldalma: roppanós, lédús, friss betét. készítsük nagy mennyiségben, tálaljuk pirítóssal, szigorúan teljes kiőrlésű, barna kenyérből.
Finn lazacleves
A norvég menüsor végére pedig, egy svédcsavarral, idebiggyesztünk egy finn levest. Picit savanykás, nagyon üdítő, és istenien tejszínes. Amellett, hogy különleges ízvilágú, óriási előnye, hogy gyorsan elkészíthető, hiszen a répa, krumpli hamar megfő, a halnak pedig 5 perc hőkezelés pont elegendő.