20 étel, amelyeket ne együnk nyáron I. rész
1.Szenes hús: Lehet, hogy roppanós, meg ízes, de nem egészséges. Amikor az állati eredetű fehérjét szuper magas hőfokon sütjük (közvetlenül vagy indirekt), olyan vegyi anyagok fejlődnek ki rajtuk, amelyek növelik a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát.
2.Hot-dog virsli: A WHO szerint a feldolgozott húsok pont olyan ártalmasak a szervezetünknek, mint a dohány és az azbeszt. Kimutatták az ok-okozati kapcsolatot a vastagbélrák és a műbeles kolbász között.
3.Jégkása: Ez nem más, mint zúzott jég és cukorszirup, amely többnyire magas fruktóztartalmú kukoricaszirup. A neon színek pedig nem valószínű, hogy természetes ételszínezékből vannak.
4.Koktélkásák: Ezek nem természetes cukorszármazékokból készülnek, és egyéb ismeretlen anyagokból. Plusz magas az alkoholtartalmuk, amely a napsütéssel együtt nem eredményez kellemes pihenést.
5.Főtt kukorica: Magas szénhidrát- és kalóriatartalmú, nincs benne olyan egészségügyi előny, mint a többi keményítős zöldségben. A keményebb darabok a fogak és az íny épségét is veszélyeztethetik.
6.Magos dinnye: A görögdinnye magjai elzárhatják a beleket, így puffadást okoznak. Vegyünk magnélkülit, vagy ne spóroljuk meg magunknak a kimagozást.
7.Hagyományosan termesztett gyümölcsök: Ha nem organikusan táplálkozunk, akkor káros peszticidek kerülhetnek a szervezetünkbe, amelyek a gyermekeknél súlygyarapodáshoz és fejlődési problémákhoz vezetnek.
8.Cukormentes jégkrém: A bennük található édesítők (pl.: szorbitol és xilitol), kiszívhatja a vizet a belekből, vagyis hasmenést eredményezhet.
9.Jeges kávé: A kávé köztudottan vízhajtó, így ha a napot városnézéssel, vagy a parton henyéléssel akarjuk eltölteni, kerüljük a reggeli kávét, hiszen nem akarunk egész nap WC-t keresni.
10.Kagyló: A nyers változat melegágya különböző típusú ételmérgezéseknek.
via: Delish