Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

15 dolog, amit sose mondjunk olyannak, aki most fogyott le

Mi sem szívesen hallanánk ezeket
2017. July 8.

A súlyvesztés kemény munka eredménye, így természetesen jár érte az elismerés. A látványos sikert mások is észre veszik, viszont a most következő 15 mondattal inkább ne próbáljunk bókolni barátnőnk új alakjának.

„Sokkal jobban nézel ki”: „Miért, eddig ennyire borzasztó külsőm volt?”

„Nem gondolod, hogy ez a nadrág kicsit bő rád?”: Nyilván új ruhatár kell majd, de nem valószínű, hogy azonnal miniszoknyát vesz, hiszen nem biztos, hogy egyből komfortosan érezné benne magát.

„Na és hogy tartod majd meg az új alakodat?”: Minden nap megfordul a fejében, hogy mi lesz, ha elkezd hízni. Nem kell erre külön emlékeztetni.

„Túl sovány vagy”: Egy frissen lefogyott személy gyakran nem ugyanazt látja a tükörben, mint amit mások. Adjunk egy kis időt neki, amíg megszokja az új látványt, ne bombázzuk ilyen drasztikus megnyilvánulásokkal.

„És hány kilót szeretnél még leadni?”:,,Igazából semennyit, de kösz a megjegyzést.”

„Nem bánod, ha előtted eszem meg a sültkrumplimat?”: Valószínűleg túl fogja élni, és nem kell attól félni, hogy éhes gyomorral rángatja ki a szánkból a burgonyát.

„Aggódsz a striák miatt?”: Aki kemény munkával lefogyott legkevésbé sem vágyik arra, hogy a lötyögő bőrről és a striákról faggassuk. Vagy vannak, vagy nincsenek, de ez nem ránk tartozik.

„Ugye imádod, ahogy mindenki téged csodál?”: A korábban túlsúlyos emberek többsége inkább kerülte a reflektorfényt, így valószínűleg karcsúbban sem fogják egyből élvezni a vizslató pillantásokat – még akkor sem, ha ezek elismerőek.

„Magunknak steaket sütöttem, de neked készítettem külön salátát.”: Tapintatosságból és odafigyelésből készülünk külön menüvel a diétázóknak, viszont ezzel azt üzenjük, úgy sem bírja magát kontrollálni. Az, hogy lefogyott, nem attól volt, hogy mi külön fogást készíttettünk neki.

„Mennyit is fogytál pontosan?”: Vannak, akik égbe kiáltják sikerüket, mások viszont visszafogottabbak, és magánügyként kezelik – tartsuk tiszteletben.

„Őszintén szólva, nekem jobban tetszettél husibban.”: A célunk ezzel az, hogy a barátnőnk megtudja, nem kell megváltoztatnia magát, de neki most nem erre a fajta támogatásra van szüksége. Inkább mondjuk el, mennyire boldognak és egészségesnek néz ki.

„Diétázol? Olvastam egy cikket, hogy milyen ártalmas lehet.”: A net segítségével sokan szakértőnek (már-már orvosnak) hiszik magukat. Hagyjuk, hogy a barátunk azt csinálja, amit szeretne – kivéve, ha tényleg nem valami önsanyargató dolgot művel.

„Mintha teljesen más ember lennél.”: „Hű, nem voltam vele tisztában, hogy a testzsírszázalékom összefüggésben van a személyiségemmel, de kösz az új identitáskrízist!”

„Na, kérlek, csak egy kanállal egyél belőle!”: Aki fogyókúrázik, alapból rengeteg kísértéssel néz szembe nap, mint nap, nem kell, hogy a barátaitól is ilyenek érkezzenek.

„Szuper, akkor most már jöhetsz velem a következő félmaratonra.”: Ha a barátnőnk ducibban nem szerette a futást, esélyes, hogy fogyás után sem lesz futóbolond. Lehet,hogy a napi kocogás része volt a diétájának, de akkor sem kell elrángatni egyből egy versenyre.

forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rendhagyó mini sajttorta, amely elsősorban cukorbetegeknek és diétázóknak ajánlott

Rendhagyó mini sajttorta, amely elsősorban cukorbetegeknek és diétázóknak ajánlott

Másodsorban a mini étel cuki, vonzza a gyerekeket. Harmadrészt pedig könnyen variálható ez a finom kis tortácska!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!