Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Pontosan mitől is rostos a rostos narancslé?

2023. February 7.

Még jócskán benne vagyunk a télben, ezért nem árt kicsit átgondolni, hogy elég C-vitamint fogyasztunk-e. Ez a létfontosságú tápanyag segíti szervezetünket legyőzni a leggyakoribb tipikus „téli” betegségeket, sőt meg is óvhat attól, hogy egyáltalán elkapjuk a kellemetlen nyavalyákat. A C-vitamin fogyasztásának nincs helytelen módja. Szedhetünk tablettát, de megtaláljuk több élelmiszerben is, például a brokkoliban, eperben, paradicsomban és burgonyában, persze legtöbbünknek a citrusfélék jutnak egyből eszünkbe.

Ezek egyik legegyszerűbben fogyasztható fajtája a narancslé, ám az vajon számít-e, hogy rostosat vagy szűrtet veszünk le a boltban a polcról?

Tipp: Így készíts házilag narancsfacsarót

A „rost” a narancslé előállításának természetes mellékterméke, az ép gyümölcs rosttartalmának maradványa, ami a gyümölcslé élénk narancssárga színét adja. Tehát a rost is a gyümölcs része, és bár a rostos gyümölcslé C-vitamin tartalma nem lesz magasabb a szűrtnél, maga a rost szintén hasznos lehet, mivel segíti az emésztésünket és elősegíti a jóllakottság érzetének kialakulását, azaz még diéta idején is jó szolgálatot tesz.

Forrás: mashed

Ezt már olvastad?

Ne dobd ki! Így hasznosíthatod a háztartásban a narancs hálóját

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!