Ropogós szélű diétás túrópizza
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Életmódváltáskor előtérbe kerül, hogy a diétás pizza lassan felszívódó szénhidráttartalmú és fehérjedús legyen, így minél tovább laktasson. Ehhez ez a gyors, fehérjedús, szénhidrátszegény túrópizza tökéletes megoldás.
Hozzávalók
1 db pizzához, 2 adaghoz- A pizzatésztához:
- 25 dkg túró
- 4 evőkanál (55 g) zabliszt
- 2 tojás
- 50 g zsírszegény natúr joghurt
- só
- A feltéthez:
- 5 dkg cukormentes ketchup
- 5 dkg csirkemellsonka
- 3 dkg cukormentes konzerv kukorica
- 5 dkg light trappista sajt vagy light mozzarella
- pizzafűszer ízlés szerint
Elkészítés
A pizzatészta hozzávalóit egy tálban fakanállal összekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk.
Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy nagyobb méretű lapos tányért a sütőpapírra borítunk, majd ceruzával körberajzoljuk.
A pihentetett pizzatésztát a felrajzolt kör alakban vizes késsel szétkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt elősütjük.
Az elősütött pizzatésztát megkenjük a cukormentes ketchuppel, megszórjuk pizzafűszerrel, az apróra vágott csirkemellsonkával, illetve a konzerv kukoricával, végül a resztelt sajttal.
180 fokon 20-25 perc alatt (amíg elkezd pirulni a széle) készre sütjük. Frissen a legfinomabb!
Ezt a receptet is próbáld ki: