Sütőben sült ropogós rántott brokkoli
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
A változatosság kedvéért érdemes néha lecserélni a párolt brokkolit a rántott verzióra, hiszen attól, hogy be van panírozva, még lehet egészségesebb és alacsonyabb kalóriatartalmú. Nem beszélve arról, hogy a bő olajban sütés is kiváltható sütőben történő sütéssel, ami semmivel sem bonyolultabb, és máris kész a laktató, vércukorszint-kímélő diétás ebéd. Köretként párolt barna rizst, basmati rizst, bulgurt, kuszkuszt ehetünk mellé egy kevés light majonézzel, zsírszegény natúr joghurtból készült diétás tartármártás kíséretében.
Hozzávalók
2 személyre- 45 dkg brokkoli
- 2 db tojás
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg zabkorpa
- só
- olaj a kenéshez
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedjük, és sózott hideg vízben feltesszük főni. Miután félpuhára főtt, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt brokkolirózsákat hagyományos sorrendben bepanírozzuk, először a teljes kiőrlésű búzalisztbe, majd sózott, villával felvert tojásba, végül zabkorpába forgatjuk.
A bepanírozott brokkolit sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd minden oldalát ecset segítségével vékonyan bekenjük olajjal (ha van olajspray, azzal is lehet). 200 fokra előmelegített sütőben oldalanként 20-25 percig sütjük. Frissen a legfinomabb!
Ezt a receptet is próbáld ki: