Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lisztmentes gesztenyés piskótatekercs

Bármennyire is hihetetlen, liszt nélkül is lehet piskótát sütni!
2022. October 17.

Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is! 

Na, persze a lisztmentesség nem jelent teljes szénhidrátmentességet, de a hagyományos recepthez képest elenyészően kevés szénhidrátot tartalmaz ez a diétás változat. Bármilyen töltelékkel lehet kombinálni, most egy őszies hangulatú gesztenyés-mascarponés-tejszínes verziót mutatok.

Hozzávalók

  • A lisztmentes piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristályos édesítőszer
  • 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag (5 g) sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg natúr (cukrozatlan) gesztenyemassza
  • 25 dkg light mascarpone
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 0,5 csomag (10 g) zselatin fix
  • + a tetejére olvasztott étcsokoládé

Elkészítés

 

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. A tojáshabba óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáit, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert kakaóport (a szitálás fontos, hogy ne maradjanak keserű kakaócsomók a tésztában).

A kész lisztmentes piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a megsült piskóta széle elválik a sütőpapírtól). A megsült piskótalapot egy tiszta, nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és még forrón feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejszínt, a natúr gesztenyemasszát, a light mascarponét, az édesítőszert és a rumaromát tálba tesszük, és robotgéppel habosra keverjük. Miután kellően kihabosítottuk a krémet, a végén géppel belekeverjük a zselatin fixet. A kihűlt piskótát ezzel a krémmel megkenjük, majd feltekerjük. (A krémből maradjon annyi, hogy a sütemény külsejére is jusson.) Végül a piskótatekercs külsejét is megkenjük, és a tetejére olvasztott étcsokit csorgatunk.

 

Még egy lisztmentes recept: 

Citromos-diós keksz liszt nélkül

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Foszlós sütőtökös-fahéjas csiga teljes kiőrlésű lisztből

Foszlós sütőtökös-fahéjas csiga teljes kiőrlésű lisztből

Pihe-puha, egészségtudatos csigák reggelire
Fügés chiapuding

Fügés chiapuding

Ha ősz, akkor itt a fügés desszertek, édességek ideje és ez alól az életmódváltók sem kivételek!
Óvári szelet csirkemellből

Óvári szelet csirkemellből

Sertéshús helyett készítsd szárnyasból!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!