Fetás céklamártogatós
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Érdemes a céklát a savanyúságon kívül kreatívabban, változatosabban is elkészíteni, például fűszeres szendvicskrémként, mártogatósként. Diétás kenyérből készült pirítósra kenve vagy zöldséghasábokat belemártogatva nemcsak finom, hanem vitamindús, egészséges mártogatós.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg főtt/sült, kihűlt cékla
- 10 dkg feta sajt
- 10 dkg zsírszegény natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
Elkészítés
A puhára főtt/sült, kihűlt céklát meghámozzuk és feldaraboljuk.
A feldarabolt céklát a fetával, a natúr joghurttal és a reszelt fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük. Az így kapott zöldségkrémet sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Frissen is nagyon finom, de néhány óra hűtés után még jobban összeérnek benne az ízek.