Spenótos tonhalfasírt
Csak egy finom mártogatós és a kedvenc köreted – bulgur, hajdina, köles, teljes kiőrlésű tészta – kell ehhez az egészséges, fehérjedús ebédhez.
Hozzávalók
2 személyre- 15 dkg natúr tonhal (konzerv, lecsepegtetett súly)
- 8 dkg (egy kisebb zacskó) bébispenót
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só, őrölt fekete bors
- kb. 2,5-3 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- kevés olívaolaj a sütéshez
- 12 dkg bulgur
- 8 dkg light majonéz
- kb. 1-2 teáskanál csípős paprikakrém (ízlés szerint)
Elkészítés
A lecsepegtetett tonhalat és a felcsíkozott bébispenótot késes aprítóban összetörjük az egyik gerezd lereszelt fokhagymával, a tojással, sóval és borssal. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy nem túl kemény, de formázható állagú masszát kapjunk.
Kis, lapos fasírtokat formázunk belőle, és egy serpenyőben, kevés felhevített olajon átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Közben a bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A majonézt kikeverjük a csípős paprikakrémmel és a másik gerezd lereszelt fokhagymával.
A fasírtokat a bulgurral és a csípős majonézzel tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: