Fahéjas almakarika zabköntösben
A klasszikus palacsintatésztába bundázott almát egy kis csavarral joghurtos zabbundában is készíthetjük. Ha az egészséges vonalat erősebben szeretnénk képviseltetni ennél a receptnél, akkor bő olaj helyett tapadásmentes serpenyőben, nagyon kevés olajon süssük meg az almákat.
Hozzávalók
4 személyre- 4 közepes alma
- 2 dl natúr joghurt
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg apró szemű zabpehely
- 2 db tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- olaj a sütéshez
- fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítés
Egy tálba kimérem a joghurtot és a tejet, beleszórom a vaníliás cukrot, és összekeverem. Beleteszem a zabpelyhet, átkeverem, és félreteszem negyed órára. Közben az almákat megmosom, az edényt vagy serpenyőt, amiben sütni fogom, az olajat, a papírtörlőt és a többi eszközt előkészítem.
Miután a zabpehely magába szívta a nedvesség egy részét, botmixerrel vagy teljesen simára turmixolom, vagy csak annyira, hogy legyenek benne nagyobb és kisebb darabok is. Amint ez megvan, beleütöm a 2 tojást, rászórom a sütőport, és alaposan összekeverem.
A megmosott almák magházát egészben eltávolítom, a gyümölcsöket 4-5 mm-es vastag szeletekre vágom. Mindig csak annyit szelek fel, amennyit épp sütni fogok, addig sem barnul be a vágott részeknél. Az almaszeleteket belemártom a sűrű tésztába, hagyom egy kicsit lefolyni róluk a felesleget, és a forró, bő olajban vagy serpenyőben kisütöm.
Amint megsültek és lecsöpögtettem a felesleges olajat, megszórom fahéjas porcukorral.
Ezt a receptet is próbáld ki: