Zöldborsós bulgurrizottó pirított tofuval
A bulgur lassabb felszívódásának és magasabb fehérjetartalmának köszönhetően szuper alternatívája lehet egy diétában a fehér rizsnek, akár még egy rizottóban is.
Hozzávalók
4 adaghoz- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg bulgur
- 10 dkg fagyasztott zöldborsó
- 2 ek natúr ételízesítő
- 15 dkg csiperkegomba
- őrölt fekete bors
- himalája só
- 3 dkg sörélesztőpehely
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dkg vaj
- 18 dkg marinált tofu
- friss metélőhagyma
Elkészítés
Két evőkanál olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát. Beleszórjuk a bulgurt, fél percig tovább pirítjuk, majd felöntjük éppen annyi forró vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat. Beleszórjuk a zöldborsót és az ételízesítőt, majd fedő alatt, közepes lángon, rendszeres kevergetés mellett hagyjuk puhulni a bulgurt. Amint felvette a folyadékot, mindig pótoljuk kb. 1 dl forró vízzel.
Eközben megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, majd egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk. A végén megszórjuk őrölt fekete borssal és egy kevés sóval.
Amikor már puhulni kezd a bulgur, beleszórjuk a sörélesztőpelyhet, 3 dkg reszelt parmezán sajtot, és beletesszük a pirított gombát és a felkockázott vajat is.
A tofut lecsepegtetjük, kockákra vágjuk, majd serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk minden oldalát.
Az elkészült rizottót mélytányérba szedjük, rátesszük a pirított tofut, parmezánt reszelünk a tetejére, végül megszórjuk frissen vágott metélőhagymával.
Ezt a receptet is próbáld ki: