Bolognai melegszendvics
„Bolognai” – az eredeti, a villámgyors, a nagyon „hamis”, hogy csak pár verzióját említsük. És persze amellett, hogy tésztafeltét, mehet leveles sütibe, kelt tésztába (például csigába). Vagy például melegszendvicsre is kerülhet, mint ebben a receptben.
Hozzávalók (6 nagy szelet kenyérhez):
1 evőkanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg darált sertéshús
1 konzerv (14 dkg) sűrített paradicsom (12-14%-os)
2 teáskanál tetszőleges zöldfűszerkeverék
só, őrölt fekete bors
0,5 dl főzőtejszín (10%-os)
1 evőkanál étkezési keményítő
6 nagyobb szelet kenyér
15 dkg reszelt trappista sajt
Témába vág: klasszikus bolognai ragu szélesmetélttel
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a lereszelt vagy áttört fokhagymát, majd rátesszük a darált húst is. Fehéredésig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a zöldfűszert, sót és borsot, valamint a tejszínt. Felforraljuk, majd 10-15 perc alatt összefőzzük.
A keményítőt egy kevés hideg vízben kikeverjük, majd ezt is a serpenyőbe csorgatjuk, és az egészet sűrűre főzzük.
A krémet a kenyérszeletekre halmozzuk, a tetejüket megszórjuk lereszelt sajttal. A sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad.
Ez is érdekelhet: vegán bolognai tészta