Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szélesmetélt klasszikus bolognai raguval

Adásban volt: 2014. október 3.
A recepthez tartozó videó
Csodálatos bolognai ragu, egy őszi, borongós, ráérős hétvégi ebédhez, melyet bármilyen tésztával elkészíthetünk.
2015. november 29.

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertéshús
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl alaplé
  • 3 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 zellergumó
  • 3 fej gomba

  • bors
  • friss kakukkfű
  • 1 csomag széles metélt
  • 10 dkg parmezán

Elkészítés

Olívaolajon megpirítjuk a darált húst. Majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Ha elfőztük a bort, jöhet az alaplé és a tejszín. Takarékra vesszük alatta a hőt, legalább egy órán át főzzük.
Közben egy másik serpenyőben olívaolajon kisütjük a felkockázott császárszalonnát. Amikor már kiengedte a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd az apróra vágott zellert és a gombát is belerakjuk.
A főzési idő felénél egybeöntjük a zöldséges és a húsos edény tartalmát. Akkor van kész, ha a hús megpuhult. Kakukkfűvel fűszerezzük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tejszínes, spenótos tészta

Tejszínes, spenótos tészta

A spenótos tejszínes tésztával nem nyúlhatunk mellé, akár ebédre, akár vacsorára készítjük, amellett, hogy hamar kész, mindenki szereti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?