Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szélesmetélt klasszikus bolognai raguval

Adásban volt: 2014. október 3.
A recepthez tartozó videó
Csodálatos bolognai ragu, egy őszi, borongós, ráérős hétvégi ebédhez, melyet bármilyen tésztával elkészíthetünk.
2015. november 29.

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertéshús
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl alaplé
  • 3 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 zellergumó
  • 3 fej gomba

  • bors
  • friss kakukkfű
  • 1 csomag széles metélt
  • 10 dkg parmezán

Elkészítés

Olívaolajon megpirítjuk a darált húst. Majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Ha elfőztük a bort, jöhet az alaplé és a tejszín. Takarékra vesszük alatta a hőt, legalább egy órán át főzzük.
Közben egy másik serpenyőben olívaolajon kisütjük a felkockázott császárszalonnát. Amikor már kiengedte a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd az apróra vágott zellert és a gombát is belerakjuk.
A főzési idő felénél egybeöntjük a zöldséges és a húsos edény tartalmát. Akkor van kész, ha a hús megpuhult. Kakukkfűvel fűszerezzük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tejszínes, spenótos tészta

Tejszínes, spenótos tészta

A spenótos tejszínes tésztával nem nyúlhatunk mellé, akár ebédre, akár vacsorára készítjük, amellett, hogy hamar kész, mindenki szereti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.