Szélesmetélt klasszikus bolognai raguval
Adásban volt: 2014. október 3.
A recepthez tartozó videó

Csodálatos bolognai ragu, egy őszi, borongós, ráérős hétvégi ebédhez, melyet bármilyen tésztával elkészíthetünk.
2015. november 29.
Hozzávalók
- 1 kg darált sertéshús
- 3 ek olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 1 dl alaplé
- 3 dl tejszín
- 1 vöröshagyma
- 15 dkg füstölt császárszalonna
- 1 zellergumó
- 3 fej gomba
- só
- bors
- friss kakukkfű
- 1 csomag széles metélt
- 10 dkg parmezán
Elkészítés
Olívaolajon megpirítjuk a darált húst. Majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Ha elfőztük a bort, jöhet az alaplé és a tejszín. Takarékra vesszük alatta a hőt, legalább egy órán át főzzük.
Közben egy másik serpenyőben olívaolajon kisütjük a felkockázott császárszalonnát. Amikor már kiengedte a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd az apróra vágott zellert és a gombát is belerakjuk.
A főzési idő felénél egybeöntjük a zöldséges és a húsos edény tartalmát. Akkor van kész, ha a hús megpuhult. Kakukkfűvel fűszerezzük.
Megosztom barátaimmal