Tejfölös, sült céklasaláta maceramentesen
Gyorsan, könnyen elkészíthető saláta egyik kedvenc szezonális alapanyagunkból, a céklából.
Hozzávalók
fejenként- 1 közepes cékla
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- friss aprított petrezselyem
Elkészítés
A céklákat megpucolom, kisebb kockákra vágom, és olajjal enyhén megkent tepsire szórom. Sózom, majd 200 fokos sütőben megsütöm.
Közben egy salátás tálba a fokhagymát belereszelem, enyhén megsózom, beleteszem a tejfölt és kikeverem. Amikor a cékla megsült, hagyom kihűlni, majd amikor már éppen csak langyos, a fokhagymás tejföllel összekeverem. Hagyom legalább fél órát (de akár órákat is) összeérni. Tálalásnál friss petrezselyemmel szórom meg. Jó étvágyat!
A céklalé tényleg szárnyakat ad? Cikkünkből kiderül, miért érdemes rendszeresen fogyasztani.