Nyársra velük! Ezek a legfinomabb tábortűzi falatok
2021. August 7.Tart még a nyár, így épp itt az ideje, hogy (a tűzgyújtási szabályok maximális betartásával) tábortüzet rakjunk, és körbeüljük a barátokkal. Válasszunk ki egy esőmentes, szélcsendes napot, elő a gitárokkal, és indulhat a szabadtéri buli!
Ha a helyszín, a jó társaság, a behűtött italok és a zene is megvan, már csak az ételekről kell gondoskodnunk. Nézzük, mi minden kerülhet a nyársakra!
1. Szalonna, a tradicionális tábortűz-fogás
Válasszunk nekünk szimpatikus szalonnát! Ha szeretünk „csepegtetni” a frissen sült hófehér kenyérre, a kenyérszalonna, zsírszalonna lesz az ideális, ám ha jobban kedveljük a parázs felett sütött szalonnát megeszegetni, a húsos verzió lesz a befutó. Sőt! A kettőt mixelhetjük is egy nyárson, és ne feledkezzünk el a melléjük tűzött hagymáról sem!
2. Kolbász és virsli
Nemcsak szalonnában gondolkozhatunk, kolbászt és virslit is tűzhetünk a nyársakra, ezek hamarabb elkészülnek. Hagyma, zöldségek ugyanúgy mehetnek a nyársakra.
3. Zöldségek
Parázs felett zöldségeket is süthetünk: lila hagymát, vastagabb cikkekre vágott cukkinit, padlizsánt. A füstös aroma mindnek remekül áll!
4. Marshmallow, azaz pillecukor
Az amerikai tábortüzes élmény szinte elképzelhetetlen nyársakra húzott marshmallow nélkül. Tömény édességbomba, a karamellizálódott íz viszont annyira klassz, hogy érdemes kipróbálni (és szemet hunyni a kalóriahegyek felett).
5. Süssünk fóliában (is)!
A nyársak mellett dobjunk a parázsba is alufóliába csomagolt finomságokat! Alaposan és jól tekerjük körbe a fóliával! Süthetünk padlizsánt, krumplit, sőt szuper így készítve az egészben sült hal is.