Ajváros kuszkusszal töltött gombafejek
Nincs is annál jobb, amikor az ebéd vagy vacsora egy tálban, egyszerre készül el. Kevés macera, komplett étel. A gomba, az ajvár és a kuszkusz tökéletes hármast nyújtanak ehhez. Ha nagyobb tálban sütjük, tehetünk mellé más zöldségeket is ízlés szerint.
Hozzávalók
4 fő részére- 8 közepes fej gomba
- 5 dkg reszelhető sajt
- 1 lila hagyma
- 10 dkg kuszkusz
- 1,5 dl víz
- 3 evőkanál ajvár
- 1 teáskanál só
- néhány levél bazsalikom
Elkészítés
Először a kuszkuszt egy tálba kimérjük, sózzuk, felöntjük 1,5 dl forró vízzel, összekeverjük, letakarjuk és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy a folyadékot magába szívja. Bekapcsoljuk a sütőt 180 °C-ra.
A gombákat megtisztítjuk, a tönköt a kalaptól elválasztjuk. Egy zsiradékkal enyhén megkent tűzálló tálba tesszük a kalapokat. Köré halmozzuk a hosszában félbevágott tönköket és a negyedelt lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
Közben a kuszkusz felszívta a vizet, belekanalazzuk az ajvárt és az aprított friss bazsalikomot. Összekeverjük a tölteléket. A gombafejeket egyenként megtöltjük, tetejükre sajtot reszelünk.
Kb. félóra alatt készre sütjük, a végén egy kis grillezéssel vagy magasabb hőfokra emeléssel meg lehet pirítani a tetejüket. Jó étvágyat!