Pulykás-kéksajtos quesadilla
Ez a quesadilla egyben laktató és igazán különleges ízvilágú, elég tálalnod mellé egy salátát, és már készen is vagy a nyári ebéddel. Persze sült burgonya vagy sült édeskrumpli is jöhet mellé köretként.
Hozzávalók (4 személyre):
3 evőkanál olaj
4 csík bacon
50 dkg pulykamellfilé
só
4 evőkanál barbecue szósz
4 db nagyobb méretű, tetszőleges tortilla lap
10 dkg kéksajt
25 dkg tejföl
2 gerezd fokhagyma
4 szál újhagyma fehér része
pár facsarás lime-lé
Elkészítés:
Felhevítünk egy serpenyőt, és kikenjük kevés olajjal. Beletesszük a keresztben kettévágott baconcsíkokat, és átsütjük rajta. Amikor elkészültek, kivesszük, és konyhai papírtörlőre téve félretesszük.
A serpenyőbe öntjük a többi olajat. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott pulykát, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megsózzuk, rákanalazzuk a barbecue szószt, és készre sütjük. Kivesszük, egy vágódeszkára helyezzük, majd miután kezelhető hőmérsékletűre hűlt, kisebb kockákra vágjuk.
Egy száraz serpenyőt felmelegítünk, és beletesszük az 1. tortilla lapot. Hagyjuk kicsit pirulni, majd az egyik oldalát megpakoljuk a pulyka, a bacon és a kéksajt negyedével. Félbehajtjuk, még egy kicsit sütjük. Hasonlóan elkészítjük a másik 3 quesadillát is a többi hozzávaló felhasználásával.
A mártogatóshoz a tejfölbe belereszeljük a megpucolt fokhagymát, majd belekeverjük a karikára vágott újhagymát, kevés sót és a lime levét. A quesadillák mellé tálaljuk, salátával körítjük.