Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pulykás-kéksajtos quesadilla

Kéksajt, bacon, bbq szósz – próbáltad már együtt?

Ez a quesadilla egyben laktató és igazán különleges ízvilágú, elég tálalnod mellé egy salátát, és már készen is vagy a nyári ebéddel. Persze sült burgonya vagy sült édeskrumpli is jöhet mellé köretként. 

 

Hozzávalók (4 személyre): 

3 evőkanál olaj 

4 csík bacon 

50 dkg pulykamellfilé 

4 evőkanál barbecue szósz 

4 db nagyobb méretű, tetszőleges tortilla lap 

10 dkg kéksajt 

25 dkg tejföl 

2 gerezd fokhagyma 

4 szál újhagyma fehér része 

pár facsarás lime-lé 

 

Elkészítés: 

Felhevítünk egy serpenyőt, és kikenjük kevés olajjal. Beletesszük a keresztben kettévágott baconcsíkokat, és átsütjük rajta. Amikor elkészültek, kivesszük, és konyhai papírtörlőre téve félretesszük. 

A serpenyőbe öntjük a többi olajat. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott pulykát, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megsózzuk, rákanalazzuk a barbecue szószt, és készre sütjük. Kivesszük, egy vágódeszkára helyezzük, majd miután kezelhető hőmérsékletűre hűlt, kisebb kockákra vágjuk. 

Egy száraz serpenyőt felmelegítünk, és beletesszük az 1. tortilla lapot. Hagyjuk kicsit pirulni, majd az egyik oldalát megpakoljuk a pulyka, a bacon és a kéksajt negyedével. Félbehajtjuk, még egy kicsit sütjük. Hasonlóan elkészítjük a másik 3 quesadillát is a többi hozzávaló felhasználásával. 

A mártogatóshoz a tejfölbe belereszeljük a megpucolt fokhagymát, majd belekeverjük a karikára vágott újhagymát, kevés sót és a lime levét. A quesadillák mellé tálaljuk, salátával körítjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Debrecenis lepény

Sült kolbász kenyérrel – persze egy kicsit másképp!

Kovászos uborkás-csirkés omlett

Itt a nyár, jöhet a sok-sok finom „koviubi”!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!