Tejszínes-zöldborsós gnocchi
A gnocchi bizony nemcsak paradicsomszósszal, de tejszínesen is isteni, ebben a verzióban a zöldborsótól ráadásul egészen különleges ízvilágú is lesz.
Hozzávalók
2 személyre- himalája só
- 300 g burgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db tojássárgája
- 80 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 dl rizstejszín
- őrölt bors
- 50 g koktélparadicsom
- 15 g vaj
- 100 g zöldborsó
- 70 g zsírszegény mozzarella
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a főzővizet, és hagyjuk kihűlni. Ezután burgonyanyomóval összetörjük, megsózzuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a liszttel, az olajjal és a tojássárgájával.
Kettéválasztjuk a tésztát, és lisztezett felületen kb. 2 cm átmérőjű rúddá sodorjuk. Késsel 1,5 cm-es darabokra vágjuk, kézzel ovális alakúra formázzuk, villával pedig lenyomatot mintázunk a tetejére. 15 percig letakarva pihentetjük, majd forró, sós vízbe dobjuk a gnocchikat, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére.
Serpenyőben felhevítjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a gnocchit, és besűrítjük. Ízlés szerint beledobhatjuk a szeletekre vágott koktélparadicsomot is, vagy meghagyhatjuk nyersen a tetejére.
Külön serpenyőben, vajon megpároljuk a zöldborsót, majd a feldarabolt mozzarellával együtt az elkészült tejszínes gnocchi tetejére szórjuk.