Nincs még meg minden a fa alá? 5 ripsz-ropsz gasztroajándék következik
2020. December 22.Vannak olyan gasztroajándékok, amelyeknek jó már hetekkel karácsony előtt nekikezdeni. Ilyenek például a likőrök, ezekben ugyanis össze kell érniük az ízeknek. Oké, a szép üvegekbe csomagolt alkoholos italokról már lecsúsztunk, de van még bőven gasztroajándék a palettán!
Keverjünk egy sütit!
Azaz egész pontosan a száraz hozzávalókat! Mixeljük össze vagy összetevőnként rétegezzük egy szép üvegbe. Mellékeljünk hozzá receptet, amelyből azt se hagyjuk ki, hogy a megajándékozottnak még mivel kell kiegészítenie az üveg tartalmát.
Fűszerezzünk!
Gondoljuk végig, hogy melyek a kedvenc ételei annak, akit meg szeretnénk lepni. Steakeket szokott sütni? Vagy rajong a mediterrán konyháért? Válasszunk az adott ételtípushoz vagy konyhához passzoló fűszereket, és készítsünk belőlük házi fűszerkeveréket.
Süssünk!
Ha gasztroajándékról van szó, legtöbben azonnal aprósüteményekre, kekszekre, bonbonokra gondolnak. Ám mi a helyzet, ha nem szeretünk pepecselni? A krémes csodák valóban nem ajándéknak valók, de egy napokig friss stollen, gyümölcskenyér vagy kalács tökéletes meglepetés.
Töltsünk egy italt!
A cikk elején említettük, hogy a likőrökkel sajnos ilyenkor már elkéstünk. Viszont teafüveket még keverhetünk, forralt bor fűszerkeveréket szintén összerakhatunk, és hasonlóan instant forró csoki „port” is készíthetünk.
Öntsünk csokit!
Táblás csokit és csokikanalat önthetünk házilag. A csokoládé 2/3-át olvasszuk fel vízgőz felett, majd vegyük le a gőzről, és apránként keverjük hozzá a maradék csokit. Önthetjük formába vagy egy sütőpapírra, a táblás csokit bármilyen szórással díszíthetjük.