Pulykás-almás clubszendvics
A clubszendvics nemcsak irtó jól néz ki, hanem azért is szuper, mert kedvetekre variálhatjátok a belevalókat. Tálalhatjátok salátával vagy akár hasábburgonyával, ahogy szeretnétek.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg pulykamellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg ketchup
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés őrölt csili (elhagyható)
- 2 db savanykás alma
- 2 púpozott evőkanál vaj
- 16 szelet toastkenyér
- salátalevelek
Elkészítés
A pulykamellfilét néhány szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és átsütjük rajta a hússzeleteket. Kivesszük, megvárjuk, amíg kezelhető hőmérsékletűre hűlnek, majd vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a ketchuppel, a szójaszósszal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és ízlés szerint csilivel.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Az eddig használt serpenyőbe szórjuk, mellédobjuk a vajat, megpároljuk. Amikor az alma már majdnem jó, visszatesszük a húst is, és kevergetve összesütjük.
A toastkenyereket megpirítjuk, 4-4-et rétegezünk a húsos töltelékkel és salátalevelekkel.