Káposztás krumplileves
Olyan jó visszanyúlni a klasszikus ízekhez, ugye? És egy zimankós napon forró levest kanalazni? Ha mindkettőre igennel feleltetek, ez lesz a ti receptetek!
Hozzávalók (4 személyre):
1 evőkanál olaj
10 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
15 dkg savanyú káposzta
30 dkg fejes káposzta
1,5-2 l víz
só, őrölt fekete bors
60 dkg burgonya
20 dkg tejföl
petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban. Rádobjuk a felkockázott szalonnát, majd mehet rá a megpucolt, felaprított vöröshagyma. Amikor a hagyma üvegesedik, lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk a tartalmát a fűszerpaprikával. Alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a lábast a tűzre.
Mehet bele a savanyú káposzta és a feldarabolt fejes káposzta, ezután felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, végül pedig hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott krumplit is. Felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Egy kevés levessel kikeverjük a tejfölt, majd visszacsorgatjuk a levesbe, és még egyet forralunk rajta. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.