Lazac bruschetta
Ha jó minőségű lazacot vásárolunk, nem kell sokat gondolkozni az elkészítésén, hiszen önmagában is ízletes, viszont ezzel az egyszerű kis olaszos csavarral izgalmasabbá tehetjük a megszokott hal-rizs kombinációt.
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg lazacfilé bőr nélkül
- himalája só
- fokhagymapor
- 1 kávéskanál vaj
- 15 dkg jázmin rizs
- 10 dkg koktélparadicsom
- őrölt fekete bors
- friss bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
- balzsamecetkrém
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A lazacszeletekről levágjuk a zsírosabb részeket, majd szárazra törölgetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Mindkét oldalukat megszórjuk sóval és fokhagymaporral, a tetejükre pedig vágunk egy-egy késhegynyi vajat. Az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt kívül ropogóra, belül omlósra sütjük.
Ez idő alatt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük a rizst. A koktélparadicsomokat negyedeljük, majd megszórjuk sóval, őrölt borssal, friss bazsalikomlevelet vágunk hozzájuk, végül meglocsoljuk olívaolajjal.
Az elkészült lazacszeleteket megöntözzük balzsamecetkrémmel, rákanalazzuk a bruschettát, és a puhára főtt rizzsel tálaljuk.