Érett avokádó 10 perc alatt – lehetséges? Igen!
2020. October 9.Az avokádó – kis túlzással – az internet kedvenc gyümölcse. Akárhová is kattintunk, gyorsan belefutunk egy cikkbe, amelyben ódákat zengenek egészséges tápanyagairól, vagy épp vitatkoznak arról, hogy valójában zöldség-e vagy gyümölcs.
A gond az avokádókkal csak annyi, hogy megtaláljuk a pont jó példányokat, mivel ha beértek, csak 2-3 napig állnak el, utána már túlérettnek számítanak. Gyakori az is, hogy a boltokban éretlenebb avokádókba futunk. Ha így jártunk, vessük be az alábbi módszerek valamelyikét!
Ha nem egészen érett, de már nem is kemény
Az avokádót hosszában vágjuk ketté, és távolítsuk el a magot. Mindkét felet csomagoljuk külön-külön mikrózható fóliába, és melegítsük legmagasabb fokozaton két percen keresztül. Ha kihűltek annyira, hogy meg tudjuk fogni, tegyük hideg, folyó víz alá, így megállítjuk a főzési folyamatot.
Ha kőkemény
Az egész avokádót csomagoljuk alufóliába, és süssük a sütőben 90 fokon 10 percen át. Ha tényleg rettenetesen kemény, akkor süssük tovább, 5 percenként ellenőrizve az állagát. Ha megpuhult, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Ha ráérünk
Tegyük az avokádót egy alma társaságában papírzacskóba, a zacskóba fogpiszkálóval szúrjunk pár nyílást, majd tegyük szobahőmérsékletű helyiségbe. A gyümölcs 1-3 nap alatt be fog érni.
Forrás: Reader’s Digest