Apró tippek az egészségesebb étrendért
2020. October 5.Gyökeresen megváltoztatni az étrendünket és életmódunkat nagy kihívást jelent, és nem is mindenkinek áll módjában. Sokan szeretnének viszont egészségesebben étkezni és élni. Számukra gyűjtöttünk össze egy csokor hasznos, könnyen megvalósítható ötletet.
Salátacsészék
Az egyik legegyszerűbb módja a szénhidrátfogyasztás csökkentésének, ha a tortillát vagy a kenyérféléket a szendvics jellegű ételeknél salátára cseréljük. Vegyük a kedvenc tortilla töltelékünket, csak ne tortillalapba, hanem salátalevelekbe tekerjük! A szívsaláta leveleiből pedig klassz csészék lehetnek, amelyekbe kedvünkre kanalazhatunk például joghurtos csirkesalátát.
Karfiolrizs
Ha a rizst karfiolra cseréljük, rögtön kevesebb kalóriát és szénhidrátot viszünk be szervezetünkbe. Csak daraboljunk fel egy megtisztított karfiolt, majd törjük össze késes aprítóban. Az így készült „rizst” mikrózzuk 3 percig, majd simítsuk tepsibe, spricceljünk rá kevés olajat, és pirítsuk meg a sütőben. Kevés olajon, serpenyőben is megpiríthatjuk.
Banánfagyi egyetlen hozzávalóból
A lefagyasztott banánokat tegyük egy erősebb aprítóba, majd törjük pépesre. Az így készült fagyiban nincs hozzáadott cukor, és két gombócnyiban kevesebb mint 100 kalória van.
Uborka „blini”
Egy karika friss kígyóuborkára kenjünk krémsajtot, majd tegyünk füstölt lazacot a tetejére. Mutatós partifalat és egészséges is, hiszen sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a liszttel készült eredeti verzió.
Cukkinispagetti
Ha cukkinicsíkokkal helyettesítjük a kifőtt tésztát, jócskán faragunk a kalóriákból. Mehet rá a kedvenc húsos vagy zöldséges tésztaszószunk!
Mandulát a salátára
Egy kis maréknyi mandula a salátán nemcsak finom, ropogós elem, hanem fehérjékkel, fontos zsírsavakkal és rostokkal, illetve tisztességes mennyiségű magnéziummal, káliummal és vassal gazdagítja az ételt.
Görög joghurt
Az alacsony zsírtartalmú görög joghurtban több a fehérje, mint a hagyományosban, plusz krémesebb, sűrűbb az állaga, ami még finomabbá is teszi.
Forrás: love Food