Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karamellizáltfüge-saláta

Őszi színek és ízek a tányéron.
2020. October 5.

Nemcsak színében, hanem alapanyagaiban és ízében is tökéletes őszi hangulatot teremt ez a pár perc alatt összedobható különleges fügés saláta. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 3 db friss füge
  • 40 g rukkola
  • 40 g bébispenót
  • 50 g kecskesajt
  • 1 db puha avokádó
  • 50 g pörkölt kesudió
  • 30 g aszalt vörösáfonya
  • 0,5 dl balzsamecet

Elkészítés

 

A fügét alaposan megmossuk, majd darabonként 6 cikkre vágjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a fügeszeletek mindkét oldalát fél-fél percig sütjük. 

Egy mély tálban összekeverjük a zöld leveleseket, és a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot. Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk magját, kikanalazzuk húsát, felszeleteljük, majd a szeleteket a salátához adjuk. Megszórjuk kesudióval és vörösáfonyával, végül jöhet a tetejére a serpenyőben karamellizálódott füge. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pesztós karfiolgnocchi

Gnocchi, de másképp!

Garnélás fajitas

Viva Mexico!

Bulgur rizottóval töltött portobello

A portobello, azaz nagy fejű csiperke csak arra vár, hogy megtöltsd.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!