Garnélás fajitas
A serpenyőben készült mexikói étel egyik nagy előnye, hogy különböző fehérjeforrásokkal variálhatjuk. Nemcsak marha- vagy csirkehússal, hanem garnélarákkal elkészítve is igazi ízélményt nyújt.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 fej lila hagyma
- 2 nagyobb db kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mexikói fűszerkeverék (só, cayenne bors, fokhagyma, pirospaprika, római kömény, chili, oregano)
- 15 dkg garnéla
- himalája só
- fokhagymapor
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 db puha avokádó
- 1 kis pohár zsírszegény tejföl
Elkészítés
A lila hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, a kaliforniai paprikát alaposan megtisztítjuk, kicsumázzuk és szintén felszeleteljük.
Egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon először megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát is, és fedő alatt hagyjuk megpuhulni. Amint puhulni kezd, megszórjuk a fűszerekkel.
A lecsepegtetett garnélát egy evőkanál olívaolajon, folyamatos forgatás mellett rózsaszínre sütjük, közben megszórjuk sóval és fokhagymával. Áttesszük a paprikás serpenyőbe, majd az egészet összepirítjuk.
A tortillához a teljes kiőrlésű lisztet megsózzuk, és összekeverjük éppen annyi langyos vízzel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Ezt kettéosztjuk, és nyújtódeszkán vékony, kb. 20 cm átmérőjű tortilla lappá nyújtjuk. Száraz serpenyőben oldalanként 1-1 percig sütjük.
Az avokádót villával pépesítjük, majd sózzuk, illetve megszórjuk fokhagymaporral.
Az elkészült ételt összeállítjuk: a tortilla lapokra szedjük a garnélás fajitast, majd avokádókrémet és tejfölt kanalazunk a tetejére. Végül feltekerjük, melegen fogyasztjuk.