Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Miért olyan egészséges a goji bogyó?

2020. September 2.

A goji bogyó nem új keletű kedvenc, Kínában már több mint kétezer éve használják orvosi célokra. Szárított verzióban kapható, és egyre többen fogyasztják itthon is, például a reggeli zabkása tetejére szórva. Ha úgy szimpatikusabb, be is áztathatjuk, akár a mazsolát, keverhetjük pudingokhoz, salátákhoz, édes köles- vagy quinoakásához. De vajon mit tudnak ezek az apró, pirosló bogyók, hogy szuperélelmiszerként hivatkozunk rájuk?

Magas antioxidánstartalom

A sárgarépához hasonlóan a goji is gazdag béta-karotinban és antioxidánsokban. Jót tesz szemünk egészségének, és segít felvenni a harcot a szabad gyökökkel szemben.

Magas rost- és vitamintartalom

A rostokban gazdag étrend előnyeit – hatékonyabb emésztés, súlyfelesleg leadása, különböző betegségek kialakulási esélyének csökkentése – már senkinek sem kell bemutatni. Jó hír, hogy a goji bogyó rostdús élelmiszer. Emellett A- és C-vitamint, cinket, vasat, kalciumot és szelént is tartalmaz, amelyek mind segítik és javítják bél- és emésztőrendszerünk működését.

Immunerősítés

Az A- és C-vitaminok immunerősítő hatásúak, ez pedig különösen fontos lehet így az ősz kezdetén.

Fehérjeforrás

A legtöbb gyümölcsfajtával ellentétben jó fehérjeforrások és aminosavakban is bővelkednek.

Forrás: The Healthy

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Chiamag, a szuperhozzávaló

Chiamag, a szuperhozzávaló

Bloggerünk receptjeiből válogattunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!