Grillezett kukoricás saláta
Grillezett húsok vagy halak tökéletes kiegészítője nyáron ez a egészséges, színes és roppanós friss saláta.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 cső főtt csemegekukorica
- ¼ fej jégsaláta
- ½ fej lila hagyma
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 db érett avokádó
- 1 db lime
- friss koriander vagy fodros petrezselyem
- himalája só
- fokhagymapor
Elkészítés
A puhára főtt kukoricát papírtörlővel szárazra törölgetjük, majd grillrácson vagy kontakt grillben minden oldalát megpirítjuk. Pár percet hűlni hagyjuk, majd késsel eltávolítjuk a kukoricaszemeket a csőről.
A jégsalátát apróra tépkedjük, a lila hagymát finomra aprítjuk, a koktélparadicsomot kettévágjuk, az avokádót pedig felkockázzuk. Valamennyi hozzávalót összekeverjük, majd meglocsoljuk a lime levével, és megszórjuk ízlés szerint frissen vágott korianderrel vagy petrezselyemmel, himalájasóval, valamint fokhagymaporral. Frissen, azonnal tálaljuk.