Harcsaburger
Egy jó hamburgerre a legtöbben nem mondunk nemet. És mi lenne, ha ezúttal halpogácsát tennénk a bucik közé?
Hozzávalók (2 adaghoz):
30 dkg harcsafilé
1 kis csokor friss kapor
1 tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
só
kevés burgonyapehely (vagy zsemlemorzsa)
kevés olívaolaj a sütéshez
5 dkg majonéz
1 púpozott evőkanál tejföl
5-6 szem magozott, fekete olajbogyó
2 db hamburgerzsemle
salátalevelek, paradicsom
Elkészítés:
A leitatott harcsafilét feldaraboljuk, majd késes aprítóban összetörjük. A kaprot leszárazzuk, finomra aprítjuk. A halpépet összedolgozzuk a tojássárgájával, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a kaporral és kevés sóval. Annyi burgonyapelyhet (vagy zsemlemorzsát) adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. 2 laposabb pogácsát formázunk belőle.
Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, felmelegítjük, majd forgatva átsütjük rajta a halpogácsákat. Tálalásig papírtörlőre szedjük.
A szószhoz a majonézt összekeverjük a tejföllel, a felkarikázott olajbogyóval és kevés sóval.
A hamburgerbucikat kettévágjuk, belső oldalukat forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk.
Összeállítjuk a burgereket saláta, halpogácsa, paradicsomkarikák és szósz sorrendben. Hasábburgonyával tálalhatjuk.