Bonduelle Légumio: zöldségek és hüvelyesek új formában
2020. January 30.Ha ránézünk a dobozra, első blikkre hagyományos (színezett) száraztésztának tűnnek a Bonduelle Légumio termékcsalád új tésztái, valójában azonban nem klasszikus liszt az alapanyaguk, hanem hüvelyesekből és zöldségekből készülnek. Nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert vagy színezéket, és természetesen glutén-, tojás- és laktózmentesek. Háromféle formában kaphatók:
csicseriborsó és kukorica fusilli formában,
penne vöröslencséből és sárgarépából és
cukkinis-zöldborsós rigatoni.
Hogyan készülnek?
A száraz hüvelyeseket és dehidratált zöldségeket őrölt lisztté alakítják, majd kevés vízzel összekeverve tésztát készítenek belőle. Ezt követi a formázás, végül pedig a kiszárítás.
Miért előnyös a fogyasztásuk?
Bármelyik fajtára is esik a választásunk, csak jót teszünk a szervezetünkkel, hiszen a zöldségek és a hüvelyesek fontos fehérje- és rostforrások. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a termékcsalád segítségével a gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a tésztás ételek élményéről.
Bonyolult elkészíteni?
Egyáltalán nem! Csak főzzük ki sós vízben pár perc alatt, mint a klasszikus durum vagy tojásos száraztésztákat.
Dobjuk fel!
Jöhet egy finom feltét? A Bonduelle szószokat is ajánl a tésztához – de ha épp nem tésztás ebédet tervezünk, akár rizzsel is fogyaszthatjuk –, a nagy és lédús zöldségdarabok finom, fűszeres szószban kerülnek az üvegekbe. Választhatunk
zöldségkeveréket padlizsánnal, zöldfűszeres szószban,
zöldségkeveréket sárga cukkinivel, tejszínes szószban és
zöldségkeveréket cukkinivel, olívás szószban.