Tepsis tortillatekercs
A tortillában az a jó, hogy csak előkapjuk a kamra mélyéről, aztán már mehet is bele minden otthon talált finomság. Lehet húsos vagy vega, fogyasztható hidegen és melegen, és persze egy kis sütés sem árt neki. Sőt!
A videón fél adagot készítettünk.
Hozzávalók (4 személyre):
1 evőkanál olívaolaj
4 szál újhagyma
1 (piros) kaliforniai paprika
1 kis konzerv (14 dkg-os kiszerelés) sűrített paradicsom
1 nagyobb gerezd fokhagyma
só
4 tortillalap
15 dkg főtt, sózott rizs
15 dkg vörös bab (konzerv)
5 dkg vékonyra szelt kolbász
20 dkg tejföl
8-10 dkg tetszőleges sajt (trappista, cheddar)
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a felkarikázott újhagymát sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megmosott, kis kockákra vágott paprikát, összesütjük 1-2 perc alatt, félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe belekanalazzuk a paradicsomot. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, megsózzuk, 1-2 percet főzzük.
Kiterítünk egy tortillalapot. Teszünk rá a megsózott rizsből (a széleket körben üresen hagyjuk), erre jön a hagymás paprika, a lecsepegtetett bab, majd a kolbászkarikák. Feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a többi tekercset is.
Egy sütőtálat vékonyan megkenünk a paradicsommal. Ráfektetjük a tekercseket. A tejfölt kikeverjük kevés sóval, a tekercsekre kenjük. Végül megszórjuk a lereszelt sajttal.
180 °C-os sütőben 15 percet sütjük, a végén meg is grillezhetjük a sajtot. Melegen, tejföllel, korianderrel és salátával tálaljuk.