Szilveszteri csirkés szendvicsek
Egyből rögtön kettőt: egy melegszendvicset és egy tortillatekercset. És hogy mi a közös bennük? Azon kívül, hogy nagyon-nagyon finomak, a maradék sült csirkét is simán felhasználhatjuk hozzájuk.
Csípős-csirkés melegszendvics
Hozzávalók (8 közepes szendvicshez):
20 dkg maradék sült csirke (pl. felsőcomb)
8 dkg puhább kolbász
10 dkg tejföl
8-10 dkg csípős fűszerpaprikás krémsajt
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt fekete bors
8 közepes szelet kenyér
10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A csirkét és a kolbászt egészen kis darabokra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a krémsajttal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal. Hozzáforgatjuk a csirke- és kolbászkockákat.
A kenyérszeleteket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. Megpakoljuk a melegszendvicskémmel, tetejükre reszelt sajtot szórunk. 190 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetejükön (használhatunk grillfokozatot is).
Csirkés-tojásos tortilla
Hozzávalók (mérettől függően 2 nagyobb tekercshez):
10 dkg maradék sült csirke (pl. felsőcomb)
2 db főtt tojás
2 evőkanál majonéz
só, őrölt fekete bors
2 zsenge szál újhagyma fehér része
1 kis marék magozott, fekete olajbogyó
2 tortillalap
2 marék salátalevél
2-3 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A csirkét kisebb kockákra vágjuk. A főtt tojást felvágjuk, a sárgáját külön vesszük, a fehérjét felkockázzuk.
A tojássárgáját kikeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát és olajbogyót. Végül összeforgatjuk a csirke- és tojásfehérje-kockákkal.
Kiterítünk egy tortillalapot. Ráhalmozunk egy marék salátát, erre jön a csirkés töltelék és a lereszelt sajt fele. Feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a másik tekercset is. A tekercseket forró, zsiradékmentes serpenyőben ízlés szerint körbe is piríthatjuk.