6 étel a ragyogó és gyönyörű bőrért
2019. December 11.A természetesség híve vagy? Akkor hagyd a különböző kemikáliákat, és válogass a természet csodaszerei közül! Gyűjteményünkbe 6 olyan élelmiszer került, amely nem csupán hatásos, hanem finom és egészséges is.
Avokádó
Bár kalóriatartalma viszonylag magas, nem elhanyagolható szempont, hogy tele van egészséges zsírokkal. Krémesen lágy, antioxidánsai fényesebbé és hidratáltabbá teszik a bőrt. E-vitaminban is gazdag, ez pedig nem csupán természetes hidratálószer, hanem a nap káros sugaraitól is megvéd bennünket.
Édesburgonya
A béta-karotin egy olyan antioxidáns, amely segíti a szervezetbe bevitt A-vitamin megfelelő felhasználását. Az A-vitamin a friss bőrsejtek termelődésében játszik szerepet.
Kesudió
Magas szelén-, E-vitamin- és cinktartalma miatt hozzájárul a gyulladások csökkentéséhez, javítja a sejtfejlődést, és segít a sérült bőrfelületek regenerációjában.
Csontleves
Kollagént és aminosavakat tartalmaz, amelyek a fehérjék építő elemei. Az alacsony fehérjeszint idő előtti ráncosodást és a bőr öregedését okozza. Glutaminban – amely egy aminosav – is bővelkedik, ez pedig igen hasznos az emésztőrendszernek.
Áfonya
Olyan fitokemikáliákat tartalmaz, amelyek erősítik a vérerek falát, ezáltal ellenállóbbá teszik a különböző sérülésekkel szemben. Fogyasztása mindenkinek ajánlott, de különösen azoknak, akiknek a bőre világos és érzékeny.
Cékla
Antioxidánsokban, folsavban, vasban, rostanyagokban, mangánban, káliumban és C-vitaminban egyaránt gazdag, ezek az anyagok a ráncok mennyiségét és mélységét jelentősen csökkentik. Így számos pozitív tulajdonsága mellett a cékla bőrfiatalító képessége sem hanyagolható el.
Forrás: food network