Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pesztós újburgonya

Terveztek piknikezést a hétvégére? Sára receptje ideális választás!
2019. June 27.

Ez talán a legkedvencebb nyári saláta receptem. Szezonális alapanyagok, fantasztikus, nem tolakodó, friss ízek, ráadásul könnyen szállítható, sőt az állás is csak jót tesz neki. A második napra érik össze igazán, hidegen, melegen, szobahőmérsékleten egyaránt működik, remek piknik étel!

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg újburgonya (héjas)
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 nagy marék mentalevél durvára vágva + plusz néhány levél a díszítéshez
  • 10 bazsalikomlevél
  • 10 szál petrezselyem (csak a zsengébb szárúak)
  • 4 evőkanál pirított földimogyoró durvára vágva + a díszítéshez
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 7 dkg zsenge zöldborsó leforrázva

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. A burgonyát egy tepsin összeforgatjuk 3 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. 30-35 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhulnak a szemek. 

Közben a maradék olajat, a fűszereket, a mogyoró nagyobb részét, a parmezánt, a fokhagymát, a citrom levét és héját egy késes robotgépben alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Ugyanezt a klasszikus módszerrel, mozsárban is megtehetjük – kicsit tovább fog tartani. Szükség szerint adhatunk hozzá olajat, ha túl sűrű.

A még meleg burgonyát összeforgatjuk a pesztóval, a borsóval és a mentalevelekkel, végül megszórjuk a maradék durvára vágott, pörkölt mogyoróval.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mangó és avokádó, a legjobb barátok

Mangó és avokádó, a legjobb barátok

Szuper mártogatós recept következik!
Cseresznye sósan

Cseresznye sósan

Sára szerint isteni a cseresznye sós ételekben. Egyetértünk!
Tej, ahogyan még sosem láttad

Tej, ahogyan még sosem láttad

Tres leches, a süti, amit meg kell sütnötök!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!